انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان قزوین
شناسه ملی قزوین 14005897256  شناسه ملی ایران 10100204625 شماره ثبت 3024
 
 
                                                            

 

جستجوی ساده
مطالب
       
نماد اعتماد الکترونیکی انجمن کلیوی قزوین
شماره ادمین ایتا واتس آپ تلگرام انجمن کلیوی قزوین
09904208985
 شماره ادمین ایتا خاص بیماران استان قزوین
 
پیشخوان روزنامه های کشور
موقعیت انجمن کلیوی قزوین location

مقاله دیالیز و پیوند کلیه
مقاله دیالیز و پیوند کلیه

هر فردی در حالت نرمال دو کلیه دارد که در پهلوها و در محل اتصال دنده به ستون فقرات قرار گرفته اند و نقش اصلی آن انجام دیالیز طبیعی و خارج کردن مواد سمی غیر قابل استفاده به صورت ادرار از بدن می باشد. علاوه بر وظیفه اصلی تصفیه خون از بدن کلیه ها در تولید گلبولهای قرمز و تنظیم الکترولیت ها از قبیل کلسیم و پتاسیم نیز نقش عمده دارند. مواد زائد خارج شده و تصفیه شده از خون به صورت ادرار از حالب ها به مثانه دفع شده و به صورت ادرار خارج می شوند.
در هر ۲۴ ساعت ۲۰۰ لیتر از خون بدن را کلیه ها تصفیه کرده و از آن حدود ۲ الی ۳ لیتر را به صورت ادرار از بدن خارج می کنند و بقیه خون را که حاوی مواد مورد نیاز بدن هستند به خون بر می گردانند. اگر به هر علتی کلیه ها کم کار و یا ناکارآمد بشوند و عمل تصفیه خون و تنظیم بدن را انجام ندهند علائم نارسائی کلیه که به علت جمع شدن مواد سمی در بدن ایجاد می شوند خود را با ضعف، بی حالی، خستگی، بی اشتهایی، بوی بدن دهان و رنگ پریده گی نشان می دهندو در این مرحله اگر دیالیز مصنوعی و یا پیوند کلیه انجام نشود چه بسا باعث مرگ زودرس می شود.


دو علت شایع از کارافتادن کلیه ها عبارتند از:

۱- دیابت کنترل نشده ۲- فشار خون بالا
و لذا توصیه می شود افرادی که مبتلا به دیابت و فشارخون هستند جهت جلوگیری از ابتلا به نارسائی کلیه بیماری شان را جدی گرفته و به درمان منظم و به موقع آن بپردازند.
سومین علت نارسایی و از کارافتادن کلیه ها بیماری های التهابی سلول های تصفیه کننده خون یا گلومرونفریت است که علت آن ناشناخته می باشد. بعضی از بیماری های ارثی از قبیل بیماری کیستیک ارثی کلیه، سنگ های کلیه بزرگ و انسدادی و مصرف داروهای مخدر از جمله هروئین نیز باعث نارسائی کلیه می شوند.
در مراحل شروع کم کاری کلیه ممکن است کاملاً بی علامت باشد و زمانی که عملکرد کلیه حدود ۹۰ درصد کاهش پیدا می کند علائم نارسائی خود را به صورت فشارخون بالا، دفع پروتئین، تکرر ادراری، بالارفتن اوره و کراتینین خون، تورم در پلک ها و دست و پا، ضعف عمومی و بی حالی، بی اشتهایی و بوی بدن دهان نشان می دهد.


در صورت ابتلا به نارسائی کلیه چه کار باید کرد؟

بسیاری از بیماران علیرغم نارسایی کلیه از اسم دیالیز ترس دارند در حالیکه دیالیز برای این بیماران مثل فرشته نجات بوده و در صورت عدم دیالیز مرگ زودرس سراغآنها خواهد آمد و لذا اینجانب اکیداً توصیه می کنم که از انجام دیالیز اصلاً نهراسید و به عنوان درمان نجات دهنده هر چه سریعتر آن را با مراجعه به مرکز بیمارستانی شروع کنید.

اولین اقدام برای انجام دیالیز چیست؟

اولین اقدام شما ایجاد کردن فیستول شریانی یا وریدی در دست ها جهت انجام دیالیز است که دکترهای متخصص جراحی عروق این کار را بلافاصله انجام می دهند و شما برای دیالیز آماده می شوید.

چگونگی انجام دیالیز

دیالیز به دو روش انجام می شود:
۱- همودیالیز: که در این روش تصفیه خون را طریق فیستول دست و توسط ماشین انجام می شود و خون شما از طریق فیستول وارد دستگاه شده و مواد زائد آن توسط دستگاه جذب می شود و پس از تمیز شدن به بدن شما برگردانده می شود. این روش بهترین و مؤثرترین نوع دیالیز است.
۲- روش دیالیز صفاقی: یا استفاده از پرده های طبیعی پوشاننده احشاء شکم بیمار
همچنانکه تأکید کردم بهترین و مؤثرترین روش همان همودیالیز می باشد.


تعداد جلسات دیالیز در هفته چقدر است؟

بسته به شدت نارسائی و کم کار شدن کلیه ها تعداد دیالیز فرق می کنند و از یک جلسه در هفته و تا سه جلسه در هفته انجام می شود.

عوارض دیالیز کدامند؟

افت فشارخون، عفونت و حساسیت به مایع دیالیز از عوارض احتمالی دیالیز می باشد.

آیا تنها راه بیمار انجام دیالیز تا آخر عمر می باشد؟

خیر، خوشبختانه امروز انجام پیوند کلیه یکی از اقدامات درمانی مهم در جهت خلاص شدن از انجام دیالیز مصنوعی می باشد. در روش پیوند کلیه یکی از کلیه های فرد دهنده کلیه به فرد گیرنده که مبتلا به نارسائی کلیه است به روش جراحی پیوند زده می شود.
فرد دهنده کلیه می تواند از خویشاوندان و یا افراد غیرفامیل که تطابق نسجی با فرد گیرنده دارد و یا از فرد مبتلا به مرگ مغزی که رضایت به این عمل دارند و در نهایت ا زکلیه مرده باشد.


درصد موفقیت پیوند کلیه چقدر است؟

درصد موفقیت پیوند قبل از همه بستگی به تطابق نسجی فرد دهنده و گیرنده دارد که قبل از عمل و با آزمایشات مخصوص مشخص می شود. هر چه فرد مورد نظر آشناتر و از خویشان و فامیل باشد قدرت تطابق نسجی بالاتر است و از طرفی شانس موفقیت پیوند بسیار بالا می باشد.

آیا امکان پس زدن کلیه ها پس از پیوند وجود دارد؟

بله، خوشبختانه با آزمایشات و بررسی های کامل قبل از عمل و انتخاب افراد مناسب، امروزه شانس پس زدن کلیه خیلی کاهش پیدا کرده است. در مواردی که کلیه پیوند زده شده با بدن فرد گیرنده تطابق نداشته باشد آن را به عنوان جسم خارجی تلقی کرده و باعث می شود که سلولهای بدن به کلیه پیوندی حساسیت نشان داده و به آن حمله کنند و به این حالت پس زدگی حاد یا Acute Rejection می گویند.
پس زدگی نوع دوم تدریجی است که در این صورت کلیه پیوند شده تدریجاً مبتلا به کار می گردد که به پس زدگی مزمن می گویند.
خوشبختانه با تولید داروهای مناسب امروزه این پس زدگی ها قابل مهار می باشند.


اگر کلیه پیوندی پس زده شد یا از کار افتاد چه کار باید کرد؟

بهترین قدم درمانی خارج کردن کلیه پیوندی از کارافتاده می باشد و فرد دوباره مدتی دیالیز می کند تا آماده پیوند دیگر شود.

چگونگی انجام پیوند کلیه

در این عمل جراحی فرد دهنده کلیه با فرد گیرنده در بیمارستان بستری می شوند و بررسی های لازم و تکمیلی که انجام شد در روز عمل همزمان در دو اطاق عمل و عمل جراحی توسط دو جراحی شروع می شود و همزمان کلیه فرد دهنده را به لگن فرد گیرنده پیوند می زنیم. کلیه پیوند زده شده در لگن و پایین از محل کلیه طبیعی قرار می گیرد.

از کجا متوجه شویم که پیوند کلیه موفقیت آمیز بوده است؟

خروج ادرار از کلیه پیوند زده شده و نرمال شدن اوره و کراتینین نشاندهنده تصفیه خوب و نرمال کلیه پیوندی می باشد. بلافاصله جهت جلوگیری از پس زدن پیوند کلیه و عملکرد خوب آن داروهای مخصوص پس از پیوند برای بیمار گیرنده شروع می شود و فرد دهنده کلیه بعد از یک شب بستری در بیمارستان مرخص می شود.

آیا برای فردی که کلیه اش را اهداء کرده است مشکلی پیش نمی آید؟

فرد دهنده یک کلیه سالم دارد که کفاف فعالیت های بدنی ایشان را می دهد و تا زمانی که این تک کلیه خوب کار می کند بیمار هیچ مشکلی نخواهد داشت ولی ما به این بیماران توصیه می کنیم که مواظب تک کلیه خود باشند و نمک کم و مایعات زیاد مصرف کنند و منظم به دکتر کلیه مراجعه داشته باشند.

آیا داروهای جلوگیری از پس زدن کلیه عوارض خاصی نیز دارد؟

بله، کاهش سیستم ایمنی بدن، پرمویی بدن، شانس بالای ابتلا به عفونت ادرار، جمع شدن چربی در قسمت بالاتنه و شانس بالای فشار خون از عوارض این داروها هستند که اجتناب ناپذیرند.

توصیه

۱- چکاب منظم را جهت تشخیص به موقع نارسائی کلیه فراموش نکنید.
۲- از مصرف بی رویه داروهای سرخودی و دخانیات مخصوصاً موارد مخدر اجتناب نمایید.
۳- در صورت داشتن دیابت و فشارخون آن را جدی گرفته و تحت نظر پزشک تان باشید.
۴- در صورت داشتن نارسایی کلیه جهت جلوگیری از پیشرفت آن از مصرف نمک و رژیم غذایی پرپروتئین اجتناب نمایید.
۵- در صورت نیاز به دیالیز از آن نهراسید چرا که فرشته نجات شما می باشد و در صورت عدم انجام آن زندگیتان به خطر می افتد.


pezeshketo.com
 
مطالب گردآوری شده از منابع اینترنتی در این وب سایت تنها جنبه اطلاع رسانی عمومی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفا جهت هرگونه بررسی پزشکی با پزشک متخصص خود مشاوره نمایید

روابط عمومی انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان قزوین
 
 
علائم سنگ کلیه چیست
علائم سنگ کلیه چیست

تحمل سنگ کلیه بسیار دردناک می باشد و تشخیص آن توسط خود فرد بسیار دشوار است، مگر اینکه بدانید چه علائمی دارد. در زیر به برخی از مهمترین علائم و نشانه‌های سنگ کلیه اشاره می‌کنیم.
هرکسی که تا به حال دچار سنگ‌کلیه شده باشد، می‌داند که چقدر این مشکل دردناک است. در واقع، درد آن تقریباً شبیه به وضع‌حمل است. سنگ‌کلیه دردی دارد که شما را به زانو درمی‌آورد، تا حدی که حتی نمی‌توانید خود را به بیمارستان برسانید.
با اینکه برخی از مُسکن‌ها می‌توانند به طور موقت درد آن را التیام بخشند، اما فرد مبتلا به سنگ‌کلیه باید برای درمان دائمی، روزهایی را با نوشیدن مایعات و احتمالا جراحی سر کند.
ایجاد تغییر دائمی در رژیم‌غذایی و سبک زندگی لازم است و ممکن است مشکل تا پایان عمر فرد چندین مرتبه بازگشت کند.
پیشگیری بهترین راهکار برای مقابله با سنگ‌کلیه است، اما ژنتیک و جنسیت معمولاً نقش بسیار مهمی در ایجاد سنگ‌کلیه دارند.
معرفی علائم و نشانه‌های سنگ‌کلیه چندان قطعی نیست، زیرا ممکن است دچار چند تا از علائم اصلی آن شوید.
برخی از افرادی که دچار سنگ‌کلیه شد‌ه‌اند، مدت ها در کمر خود احساس دردی آهسته و نامعین می‌کنند و این درد برای برخی دیگر ممکن است شدید و بسیار تند و تیز باشد
این نشانه‌ها و علائم، هشداری برای افراد عادی است تا بتوانند سنگ‌کلیه را در خود تشخیص دهند و هیچوقت نمی‌تواند جایگزین تشخیص قطعی پزشک باشد.
اگر دچار دردی بی‌امان و سخت شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. نباید صبر کنید تا حمله اصلی شروع شود. یک آزمایش ادرار ساده می‌تواند خیلی زود مشکل سنگ‌کلیه را مشخص کند.



نشانه‌ها و علائم مهم سنگ‌کلیه

۱- درد آهسته و شبیه به دندان‌درد که از ناحیه کمر و لگن آغاز می‌شود. این می‌تواند اولین نشانه وجود مشکل در شما باشد. درد می‌تواند مداوم یا متناوب باشد و گاهی بیاید و برود. به‌ندرت پیش می‌آید که به طور کل از بین برود.
ممکن است تصور کنید که با مصرف داروی مسکن دردتان از بین می‌رود. ولی بعد از چند ساعت یا چند روز، شدت درد بیشتر شده و محل آن نیز مشخص‌تر می‌شود. برخی مبتلایان در ناحیه کلیه خود احساس فشار مشخصی می‌کنند، گویی ادرارشان می‌خواهد از مانعی بگذرد. با اینکه این درد قابل‌تحمل است، اما هیچوقت نباید آن را نادیده بگیرید.
۲- تب، بی‌حوصلگی و درد. در کنار درد کمر، مبتلایان بسیاری دچار حس خستگی و بی‌حوصلگی می‌شوند. حتی ممکن است تب و لرز هم کنند. فرایند فکری شما کندتر شده و سطح انرژیتان شدیداً پایین می‌آید. ممکن است واقعاً تب داشته باشید یا نداشته باشید، اما دچار حالت‌ تهوعی می‌شوید که معمولا با سرماخوردگی و معده‌درد همراه است. راه رفتن برایتان سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود و این درد انجام کارهای روزمره را برایتان غیرممکن می‌سازد. برای بالا بردن دستانتان به بالای سر یا بلند شدن از حالت خمیده، مشکل خواهید داشت.
۳- وجود خون در ادرار. در طول این مدت باید ادرارتان را بررسی کنید. ممکن است اثری از خون در ادرارتان بیابید، یا خود ادرار ممکن است رنگی غیرعادی پیدا کند.
اگر رنگ ادرارتان نارنجی پررنگ شده بود، احتمالاً آب بدنتان کم شده است. وجود خون در ادرار نشانه هشداردهنده ای است. تیره بودن رنگ ادرار همراه با درد تیز و شدید در ناحیه کلیه می‌تواند پرچم قرمزی برایتان باشد که به پزشک مراجعه کنید. در مورد علائم خفیف‌تر، باید به طور قابل‌ملاحظه‌ای مصرف آب خود را افزایش دهید. اگر این موجب کمتر شدن علائم خفیف نشد و هنوز ترشحات غیرعادی ادرار داشتید، به پزشک مراجعه کنید.
۴- دردهای تیز و سوزن‌سوزن شدن در یک طرف کمر. اگر یک دفعه احساس درد شدیدی به شما دست داد، گویی که شکمتان را از داخل بریده و باز کرده باشند، احتمالاً دچار حمله سنگ‌کلیه شده‌اید. درد شما در این مقطع دو برابر می شود و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارید. این دردناک‌ترین قسمت بیماری است و حتی از بیرون آمدن خود سنگ کلیه هم دردناک‌تر است. اگر در مطب پزشک یا اورژانس بیمارستان نشسته‌اید، بلافاصله تقاضای رفتن نزد پزشک را کنید.
بدون داروهای مسکن، دچار دردی شدید و مداوم از جانب کمرتان خواهی شد که به سمت شکمتان کشیده می‌شود. بسیاری از مبتلایان با قرار گرفتن در حالت‌های بسیار خاص احساس راحتی بیشتری می‌کنند و برای برخی نیز خوابیدن روی زمین یا نشستن روی صندلی کمی آرامش‌بخش است. اما وقتی داروی مسکن را دریافت کنید، علائم قابل‌تحمل‌تر خواهند شد.

راه های درمان سنگ کلیه

اولین روز شما در بیمارستان با آزمایشات و تست‌های ادرار و سونوگرافی می‌گذرد.
تست ادرار وجود خون را در ادرار تایید کرده و نشاندهنده انسداد احتمالی کلیه خواهد بود.
سونوگرافی محل سنگ و اندازه نسبی آن را نشان می‌دهد.
برای ثابت نگه داشتن مقدار آب بدن، احتمالا تزریق سرم انجام می‌گیرد و رژیم‌غذایی نیز به موادغذایی غیر از لبنیات و مایعات بدون کافئین محدود خواهد شد.
بعد از گذشت یک تا دو روز استراحت، پزشک بر حسب نتایج آزمایشات، اقدامات مختلفی را تجویز می‌کند.‌
بسیاری از سنگ‌های کلیه بعد از چند روز افزایش مایعات مصرفی به طور طبیعی دفع می‌شوند. بیمار معمولا بعد از بیرون آمدن سنگ احساس راحتی خواهد کرد و اندازه سنگ معمولا به اندازه تخم گرجه‌فرنگی است
اما خیلی از بیماران هم به این خوش‌شانسی نیستند. برای این افراد، پزشک استفاده از ابزار سنگ‌شکن که سنگ را به قطعات کوچک‌تر و قابل دفع می‌شکند، تجویز می‌کند.
آخرین راه درمان جراحی است که از کاتتر بر روی مجرای خروجی مثانه استفاده می‌شود و یک ابزار قلاب شکل سنگ را گرفته و بیرون می‌کشد. ندرتا نیاز به جراحی باز می‌شود که از طریق آن سنگ از یک برش کوچک روی بدن، بیرون کشیده می‌شود.
اگر همه چیز خوب پیش برود، باید بعد از یک هفته به حالت عادی برگشته و بهبود یابید. پزشک به شما توصیه خواهد کرد تا حد امکان از نوشیدنی‌های شیرین و کافئین‌دار استفاده نکنید و مصرف کلسیم خود را نیز در شب کاهش دهید.
باید به خاطر داشته باشید که بیشتر آب بنوشید و از فعالیت‌های شدید بدنی که ممکن است موجب تعریق و از دست رفتن آب بدن شود خودداری کنید.
وقتی یکبار دچار سنگ‌کلیه شوید، احتمال ابتلای دوباره شما بیشتر خواهد بود. اگر می‌خواهید این اتفاق برایتان تکرار نشود، باید با دقت به توصیه‌های پزشک تان عمل کنید و آنها را نادیده نگیرید.

توصیه ها

با اینکه خانم‌ها هم به همان میزان آقایان ممکن است دچار سنگ‌کلیه شوند، اما تعداد مردانی که دچار سنگ‌کلیه می‌شوند بیشتر است. برخی محققان باور دارند که سابقه خانوادگی مشکلات کلیوی می‌تواند به طرز قابل توجهی احتمال ایجاد آن را افزایش دهد.
هر گونه سابقه خانوادگی که نشان دهنده سنگ‌کلیه باشد را در خود بررسی کنید. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. اگر می‌دانید که سنگ‌کلیه در خانواده‌تان موروثی است، حتماً از اقدامات پیشگیرنده مناسب، مثل افزایش مصرف مایعات بدون قند و کافئین و خودداری از مصرف بیش از حد لبنیات مخصوصاً در شب، استفاده کنید.
هیچوقت عمدا بدنتان را به مرز کم‌آب شدن نکشانید که ممکن است در اثر ساعات طولانی کار بدنی یا صرف زمان زیاد در هوای گرم ایجاد شود. همیشه حین کار، یک بطری آب همراه خود داشته باشید.
افرادی که در معرض درد سنگ‌کلیه هستند،هیچگاه نباید از دو چیز دور بمانند: یکی آب آشامیدنی و دیگر دستشویی. نگه داشتن ادرار به مدت طولانی برایتان ایجاد مشکل می‌کند.

pezeshketo.com
 
عمل برداشتن کلیه
عمل برداشتن کلیه

عمل برداشتن کلیه – نفروکتومی به عمل جراحی گفته می شود که طی آن بخشی از کلیه و یا همه آن از بدن برداشته می شود. این عمل جراحی اغلب برای درمان سرطان کلیه و یا برداشتن بافت اسیب دیده کلیه انجام می گیرد.



دو نوع نفروکتومی داریم:

۱- نفروکتومی کامل : طی آن، همه بافت کلیه توسط پزشک جراح برداشته می شود.
۲- نفروکتومی جزئی : طی آن جراح، بافت اسیب دیده و بیمار کلیه را برمی دارد و بافت سالم کلیه همچنان در بدن باقی می ماند.
جراحی نفروکتومی اغلب برای درمان سرطان کلیه و یا برداشتن بافت آسیب دیده و بیمار کلیه انجام می گیرد.
جراح ممکن است از طریق یک برش بزرگ در ناحیه شکم و یا اطراف آن، اقدام به جراحی باز کلیه کند و یا از طریق ایجاد برشی کوچک در شکم، با روش لاپاروسکوپی، کلیه را بردارد.
همچنین برای پیوند کلیه نیز از این روش می توان استفاده کرد و جراح، کلیه فرد سالم را به بدن فرد گیرنده انتقال می دهد.
عملکرد کلیه ها به صورت کلی شامل موارد زیر می باشد :

جدا کردن مواد زائد از خون
تولید ادرار
حفظ سطح مناسبی از املاح در جریان خون
تولید هورمون هایی که به تنظیم فشار خون کمک می کنند و بر تعداد گلبول های قرمز خون موثرند.
نفروکتومی به چه منظور صورت می گیرد؟
۱- برای درمان سرطان کلیه : اگر بافت کلیه سرطانی شود، جراح پس از بررسی های لازم، تصمیم می گیرد که چه مقدار از بافت کلیه باید برداشته شود که این مقدار، بستگی به موارد زیر دارد :
آیا بافت سرطانی تنها به کلیه محدود می شود؟
آیا بیش از یک تومور وجود دارد؟
چه مقدار از بافت کلیه تحت تاثیر سرطان قرار دارد؟
آیا عملکرد کلیه در اثر رشد بافت سرطانی محدود شده است؟
اگر هر گونه مشکل و یا بیماریی دارید، قبل از انجام جراحی به پزشک اطلاع دهید

جراح پس از بررسی نتایج آزمایشات تصویربرداری اقدام به انجام عمل جراحی می کند. آزمایشات تصویربرداری عبارتند از :
سونوگرافی : تصاویر بافت نرم با امواج صوتی نشان داده می شود.
سی تی اسکن : تصاویر به دست آمده از بافت سخت بدن می باشد.
ام آر آی : تصاویر به دست آمده از بافت نرم بدن می باشد.
۲- کلیه ای که دچار جراحت و آسیب شده است، مثلا فردی که طی تصادف رانندگی و یا در اثر ضربه، دچار آسیب کلیه شده باشد، باید کلیه او سریعا خارج شود تا خونریزی کلیه به بافت های دیگر بدن آسیب نرساند.
۳- برای کلیه های آسیب دیده در اثر عفونت
۴- برای درمان سنگ کلیه و یا مشکلات مشابه آن
۵- برای نقص کلیه مادرزادی
۶- برای پیوند کلیه
عوارض برداشتن کلیه چه می باشد؟

اگرچه می توان با یک کلیه نیز زندگی کرد، اما معمولا این دسته از افراد، بیشتر در معرض خطر هستند و بیشتر باید مراقب سلامتی خود باشند، زیرا به محض مشکل دار شدن کلیه سالمشان، با مشکلات و خطرات جدی روبرو می شوند.
عوارضی که ممکن است در بلندمدت برای فردی که نفروکتومی انجام داده، ایجاد شود عبارت است از :
فشار خون بالا
بیماری های مزمن کلیه
عمل جراحی کلیه
خطرات حین عمل جراحی نفروکتومی چه می باشد؟

خطراتی که در سایر اعمال جراحی هم وجود دارند مثل:
مشکلات تنفسی
لخته شدن خون در پاها که ممکن است به ریه ها هم برود (امبولی ریه)
بروز عفونت
از دست دادن خون
حمله قلبی و یا سکته مغزی در حین انجام عمل جراحی
حساسیت به داروهای عمل
خطرات خاص عمل جراحی نفروکتومی:

نارسایی کلیه در کلیه باقیمانده در بدن
آسیب اندام های اطراف کلیه مانند روده‌ها، کبد، طحال و پانکراس
- کلیه باقیمانده در بدن تا مدتی نمی تواند کار کند
مشکل فتق ناشی از زخم جراحی
آسیب اعصاب اطراف ناحیه مورد جراحی
آنچه باید قبل انجام عمل جراحی در نظر داشت

اگر هر گونه مشکل و یا بیماریی دارید، قبل از انجام جراحی به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر باردار هستید، قبل از جراحی به پزشک خود اطلاع دهید.
هر دارویی را که استفاده می کنید، قبل از جراحی به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر سیگار استفاده می کنید، قبل از جراحی آن را ترک کنید تا دوره بهبودی تان سریع تر انجام بگیرد.
آن چه باید قبل و بعد از جراحی در نظر داشته باشید

از مصرف هر گونه ماده غذایی و نوشیدنی، حداقل یک روز قبل از جراحی خودداری کنید.
معمولا بعد از جراحی حدود ۲ تا ۷ روز در بیمارستان بستری می شوید. در طول این مدت بهتر است از فردی بخواهید تا برای کمک به شما در بیمارستان بماند.
در این مدت از سوند برای تخلیه ادرار باید استفاده کنید.
حدود یک تا سه روز بعد از عمل جراحی، می تواندی غذا بخورید و معمولا روزهای اول بهتر است مایعاتی مانند سوپ مصرف کنید.
داروهایتان از طریق ورید (تزریق رگی) وارد بدنتان می شود.
اگر عمل جراحی باز انجام داده باشید، ممکن است دوره نقاهت طولانی تری داشته باشید و درد زیادی را متحمل شوید.
اگر جراحی را از طریق لاپاروسکوپی انجام داده باشید، چون میزان برش جراحی کمتر است، دوره نقاهت کوتاه تر خواهد بود و درد کمتری خواهید داشت.
تعادل آب و املاح در بدن با دقت کنترل شود، زیرا ممکن است کلیه باقی‌مانده، کارآیی کافی را نداشته باشد.
اگر طی عمل جراحی، مقداری از کلیه شما برداشته شده است، باید تمام نکات بهداشتی را در سراسر زندگی تان رعایت کنید تا به بهترین شکل از کلیه خود محافظت کنید:

فشار خون خود را همیشه در حد طبیعی نگه دارید.
از مصرف مواد با پروتئین بالا که منجر به کارکرد بیش از حد کلیه ها می شود خودداری کنید.
از مصرف الکل جدا خودداری کنید.
مرتبا ورزش کنید.
رژیم غذایی خود را تحت نظر متخصص تغذیه مشخص کنید.
از مصرف نمک پرهیز کنید.
میوه ها و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
pezeshketo.com